Nothing like us

Kan säga såhär att JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄN! Har gått i skolan ända till 18 idag, så när jag äntligen kom hem så var jag helt slut, och på mitt rum låg detta paket och väntade på mig!!!! Förstår ni hur glad jag blev eller? Alltså väääärldens bästa Elsa, får inte fram ord♥♥ 

Har haft extreeeeema smärtor i min tand idag, har nämligen börjat få visdomständer. Alltså den är liksom påväg upp och försöker tränga igenom mitt tandkött som blockar... DEN smärtan går inte att beskriva. Därför är den superkänslig för bakterier också, så jag har knappt kunnat svälja mitt egna saliv idag utan att vilja gråta av smärta. Haha har klagat hela dagen, men nu känns det bättre! Plus att det är torsdag i morgon vilket betyder att det snart är helg!!! :D

29 Januari

En rätt så vanlig tisdag i skolan, hade nationella prov i franska. Det var hörförståelse så det gick ändå ganska bra :D Sedan blev det även självklart en fika på Starbucks med Maria! Lägger verkligen alla mina pengar på fika hehe, egentligen förstår jag inte varför man klagar på att det är där alla pengar försvinner. Jag menar, man ska ju köpa och göra saker man älskar för sina pengar?! Haha.

Sedan vill jag även passa på att gratta mina tjejer Amanda och Blomström som fyller år idag!!!!! :D

Helt ganska bra

Jag har börjat älska måndagar, sjuukaste jag vet men det är svårt att inte göra det här nere :D hade sovmorgon idag, det var världens finaste väder och varmt(!!!) plus att vi åkte till Eifeltornet på håltimmen och myste i solen med starbuckskaffe och crêpes :D svårt att inte njuta av livet då liksom hihi...........

Denna helg


Heeeeeeeeeeej. Dålig uppdatering här under helgen, men det fick bli en liten paus eller vad man ska säga. Vi har firat min värdbror en hel del och där emellan har jag varit på Café de fleurs i Saint Germain med Maria och även hunnit med lite shopping :D så det har varit superbra! 

Dock har vissa saker gjort mig extremt besviken i helgen. Och det är inte saker som har hänt här, och därför blir jag ännu mer irriterad som ens låter sakerna komma åt mig. Att inte vara i Uppsala, utan istället skåda allt som händer utifrån ger mig de sjukaste perspektiven någonsin. Fyfan vad alla beter sig äckligt mot varandra, era prioriteringar är så vrickade att jag vill kräkas. Är så glad att jag är här jag är nu, och det är så många av er som skulle behöva denna lilla resa mer än jag. Åka bort ett år och inse vad som egentligen spelar roll och vad som egentligen betyder något. Sluta stå och stampa på samma jävla plats, klart som fan ni beter er som ni gör. För det händer inte ett skit i lilla tråkuppsala, vakna upp från era falska lilla bubbla som inte ens existerar. 

Såååå nu går vi vidare :) Haha nej det är inte bara saker från i helgen som gör mig såhär upprörd. Men ni vet, det samlas och byggs på och tillslut kommer den här siiiiista lilla saken. Men okeeeej nu lämnar vi det, punkt punkt och punkt

Lycka

Finns det något bättre än att komma hem från en lång skoldag och se att man fått post??? Så underbart :D Har haft nationella idag på läs och skrivdelen, gick riktigt dåligt, hehe som förväntat! Eller skriv gick lite bättre än läsdelen, den var bara knas.

Har inte uppdaterat så mycket i veckan för det har varit rätt fullt upp. Matteprov och annat, men nu är jag nästan klar för den här veckan! Engelska tills i morgon men annars är det lugnt. Har inte hunnit planera helgen så mycket heller faktiskt, min värdbror ska dock firas eftersom han fyller år. Ska väl umgås med mina underbara tjejer också hihi :D

Well hello there

Jag leeeever! KNAPPT kan jag säga, har legat i migrän hela helgen. Alltså veeerkligen migrän, det har varit fruktansvärt. Men idag gick jag till skolan i allafall, lite tryck i skallen fortfarande men jag kämpar på! Allt är så mycket lättare här nu, kan inte tänka mig något annat än att den här terminen blir underbar :D

Annars händer inte så mycket alls, är aaashungrig nu och väntar bara på middag... det lär dock dröja en stund till.


Riktigt skrämmande

Det började med terrorvarning på metron igår, men nu har det tydligen spridit sig så att det egentligen kan ske var som helst i Paris. JA jag blir jääävligt nervig av sånt här, så jag tänker inte röra mig in mot Paris i helgen utan stanna här lite utanför. Hehe. Vi fick detta av vår rektor:


Bästa

Är hemma idag eftersom jag fortfarande mår dåligt. Var uppe halva natten och tittade på asroliga klipp som Elsa skickade, hade sovit hela dagen nämligen hehe. Sov till 10 imorse och sen gjorde jag iordning frukost och tittade på ytterligare en polisfilm. :D det är ju så bra!!! Och b la detta klipp är anledningen till att jag skrattade hela natten↓

17 Januari


Går nu in på 5:e dagen med migrän, förstår inte alls vad det kan vara. Vaknar med lite huvudvärk och sen blir den värre under dagen tills jag knappt kan hålla ögonen öppna, så jag gick hem idag efter lunch för att förhindra det värsta. Har nu legat och tittar på Beck och Wallander, sovit lite och bara tagit det luuugnt.

Annars är det braa, ska bara försöka bli av med dethär innan lördag för då vill Marina ta med mig till doktorn...... Och jag är iiiiinte sugen på att sitta hos en fransk doktor :) men det ska nog ordna sig!

My name is bambi

Idag har jag gått i skolan i 10 timmar. Är så jävla slut och mitt huvud kommer snart sprängas. De sista två timmarna var det skridskor som gällde vid Hôtel de ville. Det var så himla fint väder, alltså helt underbart verkligen :D dock finns det ingenting som gör mig så frustrerad som att åka skridskor. Så jag vägrade somvanligt :) när solen gick ner blev det så fruktansvärt kallt, tror aldrig jag varit så bedövad i mina fötter och händer... vi fick varm choklad med grädde och croissanter och sen var det full fart hemåt. Nu ska jag lägga mig under täcker ända tills middagen, puss!

Tuesday is the new monday

Idag har det varit tugnt. Alltså verkligen hela dagen har varit tung och allt har gått fel. Det enda som gäller nu är film, äta och sedan sova. Behöver det för att få dagen att bli lite bättre hehe :D Nej men just nu saknar jag min mamma och pappa så himla mycket, och har verkligen gjort det hela dagen. Ville bara komma hem och veta att de skulle vara där :(


Världens finaste stad

Har haft en riktigt underbar måndag och därmed en superstart på veckan :D Det var jättefint väder idag, så efter första lektionen åkte Jag, Maria och Stephie in till Concorde och Jardins des tuileries! Åh så fint och så härligt och så mysigt och så mycket lyckorus. När vi kom tillbaka till skolan hade vi bara en lektion innan det blev strömavbrott och vi fick utrymma lokalen

Svar om ssp

Är lärarna bra? Lär man sig mycket så man inte kommer efter när man kommer hem? 
SV: Lärarna här är några av de bästa jag haft, inte alla men det finns några som är riktigt bra och detsutom roliga! Skolan i sig är väldigt hård och krävande så jag tror inte att det finns en chans att man ligger efter nästa år, snarare väldigt före! 

Hinner man göra mycket annat i Paris än att plugga? 
SV: Det beror helt på hur mycket tid man vill lägga ner på skolan. Jag skulle inte rekomendera de som vill ha högsta betyg i allt att åka hit. Det vinner man inte på, då kommer du inte få se något annat än dina böcker haha. Men ibland är det extreeeemt mycket att göra och då känns det som att man knappt hinner andas. Det jag tyckte var svårast var just det att lära sig att ta tag i saker själv, och inte få någon hjälp av mamma/pappa. Det finns ingen annan än du själv som ser till att du gör det du ska, och det finns verkligen både för och nackdelar med det hehe.

Tror du att man kommer lära sig prata franska i princip flytande? 
SV: Nja... svårt att säga, tror i allafall att man kommer förstå allt efter det här året och även kunna prata mycket, kanske inte heeelt flytande men nästan!

Vad hade du för poäng när du gick ut 9an? Vill veta om jag har nån chans att komma in haha
SV: Chansen att komma in är större om du går på ett gymnasium där intagninspoängen är hyfsat låga. Går du på t ex Rosendal där majoriteten har extremt höga poäng kommer ni slåss om de få platserna, där de med bäst betyg "vinner". Kommunen erbjuder endast ett par platser/skola. Min skola har rätt låga intagningspoäng så därför behövde jag inte slåss mot någon med A i allt liksom hehe. Men jag hade över 200 i allafall, minns inte exakt.

Hur är värdfamiljen du bor hos? Trivs du? Får du eget rum där? Pratar de engelska också? :)
SV: Hehe jag har mot alla odds hamnat hos en svensk familj. Mamman kommer från Sverige och hennes barn som är 16 och 11 pratar flytande franska, men även lite svenska. Men alla andra värdfamiljer tror jag kan prata engelska, inte flytande men ändå helt okej. Man får sitt egna rum ja och jag trivs jättebra här!

Är det mycket hemlängtan?
SV: Det går så upp och ner! Ena veckan vill man stanna här förevigt och nästa dag gråter man helt hysteriskt och vägrar stanna en sekund till. Man blir så himla stark av det dock, låter aslöjligt men det är verkligen sant.

Har du möjlighet att lägga upp mer bilder från hur du bor, ditt rum? Trädgård? Och även på skolan, i korridorer, klassrum, matsal? 
SV: Kan fixa det ja! Kanske inte deras hus, men mitt rum och skolan i allafall.

Är det enklare att skaffa svenska kompisar än franska? 
SV: Haha ja det kan man lugnt säga. Alla fransmän hatar oss svenskar, och vi hatar dom. De står och snackar skit om oss framför oss och tror vi inte förstår. Ganska roligt faktiskt. Men det finns trevliga personer också! Det gäller att bara ta för sig när de gäller de franska elverna. De tränger sig gärna i matkön och går gärna in i en, men det är bara att ge igen.

Är lektionerna helt på franska? 
SV: Nej bara franskalektionerna är helt på franska. Allt annat är på svenska eftersom du inte ska behöva gå om nästa år.


Le weekend


Igår vid tolv mötte jag upp Britta och Maria vid Tuileries för att äta brunch på le pain quotidien, har verkligen sett framemot den frukosten! Så sjukt god! Vi satt och pratade där i några timmar innan vi begav oss vidare på en liten promenad innan vi hamnade på Starbucks hehe. Därefter gick vi förbi Champs Elysées och där blev jag bestulen på min plånbok... Känslan att någon har lyckats öppna min väska, sticka ner handen och tagit min plånbok gör mig så äcklad. Så obehagligt. Så då försvann allt, mina pengar, mitt legitimation, ja allt verkligen. Hur som helst åkte vi till Maria efter det och gick iväg till Sushi Planet i Asnières för att tröstäta. Sedan hade vi filmmys hela kvällen :)

Just nu känns det som att den här lyckliga bubblan jag levt i hela veckan börjar spricka. Man inser att man egentligen inte är så lycklig under allt det bubbliga. Tiden som kommer komma efter sportlovet kommer förmodligen vara den bästa. Perioden fram tills dess känns sååå lång och så död...

Min nya beib

Hittade idag min drömkappa som jag ska ha hela våren här i Paris. Fick 700 kr rabatt och även fast den fortfarande egentligen var ooouuut of min egna pengagräns så fick den följa med :D ser inte alls speciell ut på bild, men den sitter så bra!

Då kör vi

Om det nu var någon/några där ute som undrade saker över Paris, eller bara hur det är att bo utomlands ett år så kan ni nu FRÅGA whatever you want!!!!!! 
 

Grattis till världens bästa tjej



Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min bästaväns födelsedag!!!!!!!!!! OCH DET FINNS INGET VÄRRE ÄN ATT JAG INTE ÄR DÄR JUST NU OCH FIRAR HENNE SOM JAG GJORT I ALLA ANDRA ÅR SEN JAG VAR BEBIS MEN OKKKK. Jag hoppas du har världens bästa dag i allafall, världens bästa singe♥♥ 

Förutom att jag har haft ångest över att inte befinna mig hos Elsa hela dagen så har jag haft det bra :D sovmorgon och fika vid Eifeltornet efter skolan, hehe parissssstyle!!!!!! Nej men det var jättemysigt :D har nästan inget plugg nu heller så det är soft. Det drar igång nästa vecka så det gäller att njuta verkligen!
 

Mercredi 9 janvier

Bonsooooir! 

Vet niii, jag har haft en jättebra dag idag :D alltså för det första har skolan faktiskt varit rolig och sen slutade jag TRE istället för sex. Då hoppade jag och Stephie på metron för att åka till Champs Elysées för shopping :D kanske dumt med typ den största turistgatan, men det var knappt något folk och plus att där ligger ju Abercrombie, världens största H&M och jaa typ alla affärer man vill in i! Och någon så sjuuuk rea var det, eller ja... det börjar idag med 30%, sen om ett par veckor blir det 50% och tillsist 75%. MEN jag hittade jättefina saker iallafall, en skjorta, en fuskpälskrage och ett par skor :D heelt nöjd! Det blev även en fika på Starbucks självklart, där jag nu uppenbarligen känns igen........ Har inte varit på Champs Elysées Starbucks sedan första advent men det spelade ingen roll. De ba bonjour la suède, dig kommer vi ihåg!!!!!!!! I was like :) :) :)

Fick nyss en kommentar där det önskas en frågestund om hur det är att plugga i Paris,´asbra förslag då jag ändå uppdaterar så dåligt. Säger till när det är dags :D


Kämpar vidare

Första skoldagen avklarad nudå. Har sovit sammanlagt 30 minuter inatt, så har varit hyperaktiv hela dagen :D det var verkligen bra, för det är de enda gångerna som skolan är rolig! Det var kul att träffa alla i allafall, plus att vi har fått massa nya elever. Nej men har lyckas hålla tankarna på rätt bana i stort sätt hela skoldagen så det var bra, men såfort man blir ensam så blir det sådär jobbigt igen. 

Nu har jag ätit middag och tänkte plugga det sista till mitt prov som jag har i morgon..... YEY. Nej men den stora rean i hela Paris börjar i morgon. Slutar vid fyra så då ska vi ta oss in och få lite parisfeeling!
 

På plats i Paris

Försvann lite där vaa, men det var bara några få dagar kvar i Sverige så ville verkligen bara umgås med alla och sådär.

Åkte från Sverige idag och jag överdriver inte när jag säger att jag har gråtit hela dagen. Först när jag sa hejdå till pappa, sen blev det ännu värre på Arlanda när jag skulle säga hejdå till mamma innan säkerhetskontrollen. Har gråtit ungefär sedan dess alltså... När jag tagit mig igenom en flygresa som bestod av tårar så landade vi och jag och Sofie tappade först bort oss, men sedan hittade vi till en flygbuss som skulle ta oss till Porte Maillot. Där kliver även Britta på, OJJ dåå blev jag så himla glad! Chockad och lycklig haha :D sedan sitter vi alla tre och bölar som små barn hela vägen, och vill bara vända om och åka tillbaka till Sverige igen. Sedan skiljdes vi åt och jag satte mig i en taxi hem till min värdfamilj.

Just nu så känns det så fel. Så outhärdligt och bara... fruktansvärt fel. Hoppas det blir lättare när skolan kommer igång och man liksom kommer in i allt igen. Och ja, skolan börjar ju i morgon... OH HAPPY DAYYY

Årsresumé, 2012

Januari
Januari var en helt galet jobbig månad då jag spenderade hela månaden på sjukhuset. Hade jättemycket problem med magen och jag mådde så fruktansvärt dåligt heeela månaden typ. Så det hände i stort sätt inget annat, bodde i stort sätt på sjukhuset.

Februari
Jag och Elsa åkte upp till Kungsberget över en helg. Hade världens bästa tåg och bussresa upp dit, minns att vi skrattade tills vi grät hela vägen. Åh det var en riktigt bra helg! Samma månad färgade jag håret brunt och fick beskedet om att jag kommit in på Svenska skolan i Paris... Där jag går nu!!!!!! Jajjamensan där ser man

Mars
Här hade jag en av de roligaste (skid)resorna i mitt liv!!!! Var i Järvsö med min familj och Elsas familj, och jag tror aldrig jag har skrattat så mycket på en och samma resa. Var så underbart verkligen :D Hade även många roliga kvällar med Amanda, Linnea och Emma

April

Det blev vår men jag var inte alls särskilt glad över det stora hela. Så mycket saker hade hänt under vintern, och trots att jag undvikit att känna efter hur jag egentligen mådde tidigare, så kom det ikapp mig nu. Men jag hade många roliga kvällar med Linnea den här månaden och vi kom varandra nära. Fick besvär med magen igen och det var lite det som var droppen. Började sedan träna som en galning och firade även självklart valborg :D

Maj
Var så fruktansvärt skoltrött under den här perioden. Eller jag var typ trött på allt och alla. Ville inte stå och stampa längre så det var väl ungefär här som jag blev säker på mitt beslut om att åka till Paris. Men det fanns mycket bra stunder i maj också :D tog en paus från allt och åkte till landet med mamma över en långhelg, obeskrivligt mysigt. Hade även dansuppvisning, firade Linnea och jag och Elsa låg i solen såfort den var framme. Det var så sjukt varmt den här månaden! Vi köpte jordgubbar, fluff och melon och fick riktiga sommarkänslor :D

Juni
Färgade håret blont, fick äntligen sommarlov, firade midsommar på landet och åkte sedan iväg på världens mest underbara resa till Sicilien med världens bästa vän :D solade, badade, åt och bara hade det så kul och så bra!

Juli
Pendlade fram och tillbaka mellan Uppsala och mitt sommarställe. Har aldrig uppskattat landet så mycket som den här sommaren. Solade hela dagarna (när solen var framme villsäga.....), badade, åkte på utflykter, bakade, åkte båt. Det var så underbart. När jag kände för att få lite mer liiiv, så åkte jag bara in till Uppsala några dagar. Den här perioden var jag så sjukt brun. Alltså det var sinnessjukt, har aldrig varit så brun :D var svart på vissa ställen, så niiiice

Augusti
Flytten kom allt närmare. Hela augusti bestod av att få ordning på allt, träffa alla och försöka klura ut hur man ska packa ner ett helt liv i en väska. Det blev avskedsfester och avskedskalas, och fortfarande kändes det inte verkligt. Dagen innan avgång mådde jag så illa, jag trodde jag skulle kräkas. Det var så min nervositet visade sig, det kändes inget i magen, bara ett fruktansvärt illamående. Den 28 augusti bar det av till Arlanda där jag tog farväl av min andra halva, min bästa vän. Det var så fruktansvärt att åka ifrån henne som jag bott granne med hela livet. Som tur var flög mamma med mig, så helt ensam var jag fortfarande inte.

September
Kommer aldrig glömma den här månaden. Så mycket nytt att ta in, nya människor, ny familj, ny stad, nytt språk, ny skola, nya lärare, lära sig hitta överallt, lära sig ta metro/buss/tåg/spårvagn, alltså listan är såå lång... Efter en vecka kändes det som att det gått en månad eftersom man varit med om så mycket. De första veckorna gick bra, man hann inte längta hem. Det var inte förrän i slutet av september som jag fick oräknebara antal hysteriska sammanbrott för att jag kände mig så ensam. Allt var inte nytt och spännande längre, det var svårt att hitta sin "grupp" och jag tvivlade på att jag skulle orka det här.

Oktober
Världens bästa mamma kom på besök och jag var lyckligare än någonsin. Hade helt underbara dagar som gick alldeles för fort. Började umgås mer med Britta och Maria, och vi tre klickade direkt. Skolan flöt på somvanligt och helgerna var riktigt roliga :D

November
För första gången i mitt liv så firade jag min födelsedag utan min familj. Var lite orolig att det skulle vara urdåligt, men tack vare min otroligt fina värdfamilj så blev den oslagbar :D under en vecka var fransmännen borta från vår skola, och det var så skönt... Blev många fikor och jag blev erbjuden modelljobb på Hollister!

December
Inledde december med ett besök från Amanda :D riktigt kärt återseende, vi hade århundradets mysigaste helg där vi fikade, shoppade, turistade och bara tog igen all förlorad tid. Efter hon hade åkt så kom verkligen hemlängtan ikapp. Jag älskar julen, och ju närmare vi kom denna högtid, desto mer fel kändes det att sitta så långt ifrån sin familj. Det låg som ett stort hemlängtansmoln över alla svenskar kändes det som. Hade som tur var mina fina tjejer Maria och Britta. Den sista helgen innan vi åkte till Sverige bodde de hos mig och vi hade roligare än någonsin. Att sedan få komma till Sverige och återse min familj, mina vänner, mitt hus och snön var det bästa. Grät av lycka av att äntligen få känna trygghet, slappna av och få umgås med de människor som betyder mest för mig. Hade världens mysigaste vecka innan jul, och julafton var den bästa på jag vet inte hur länge.

Oj vad mycket som hände 2012. Inser verkligen det efter den här årsresumén (som btw har tagit 2 h att göra hahaha). Har utvecklats så mycket under det här året och gått igenom så mycket avgörande saker. De sista månaderna har varit bland de bästa i mitt liv, samtidigt som de varit fruktansvärda. Jag är mer taggad än någonsin på ett nytt år, i år ska allt jag drömmer om bli möjligt och jag ska ta allt för vad det är. Ingenting är omöjligt. Ska göra mig av med alla människor som får mig att må dåligt och bry mig mer om mig själv och det som får mig att må bra. Det är allt som räknas, OJ vad peppad jag är!

Första januari

HEJ OCH GOTT NYTT ÅÅÅÅÅR!

Hade ett väldigt bra nyår igår som börjades med middag hos Amanda med Emma och Linnea, och som fortsattes till Sunnersta vid tolvslaget! Fick återse massor med folk som man inte sett på länge, så det var verkligen superkul :D Sov hemma hos Amanda och när vi vaknade i morse gjorde vi American pancakes. Kom hem vid fyra och gick och köpte pizza till middag med mamma. Har precis gjort i ordning glass, chokladsås och maränger också hehe, man ba beach 2013!!!!!!! 

Tog inte sådär jättemycket bilder igår, men det kommer nog upp fler såsmåningom :D


RSS 2.0