Dagen är kommen

Sitter i mitt rum och inväntar att klockan ska bli halv åtta så vi kan åka och hämta amanda!!!!! Hehe alla får typ besök den här helgen så vi har gått runt och taggat hela dagen :D Annars har jag gjort två prov idag och haft betygssamtal i franska. Det gick bra, otroligt bra för att vara ärlig! Hade fått A på mitt omprov nämligen, så hon var nööööjd och jag också kan jag säga.

Vet ni ens hur skönt det ska bli att få besök eller?! ÅH ska bli så roligt :D Har dock inte bestämt mig vart jag ska börja med att ta henne. Men det är väl det sista problemet, finns tusen ställen jag vill visa! ÄR SÅ TAGGAD


Haha ser lagom taggad ut här... Men det var i morse, var kall och trött......
 
 

How do we make sense

Undrar verkligen hur efterblivna fransmännen tror att vi är. De sitter alltid och snackar om en på franska när vi sitter brevid vid typ lunchen. Det är inte så svårt att förstå när de säger "suèdoise" och tittar på oss :) Men idag tog vi dom på bar gärning!!! Oj vad skönt det är att kunna snacka svenska och ingen förutom oss förstår :D

Och imorgon kommer amanda hit! :D WEHO ska bli så jävla kul att träffa någon från mitt forna liv!!! Haha nej men jag har verkligen två liv numera känner jag, och jag och Amanda har inte träffats på 3 månader så det kommer bli gaaalet. Hon landar inte förrän imorgon kväll, så då ska jag och Marina hämta henne från flygbussen. Taggad som fan på denna helg är jag!


Skaffat twitter

Har börjat twittra nu också!!!! Så för er som vill ha fler uppdateringar i mitt parizlife så följ mig: @astridenstroms samma som på instagram! Ska se om det här kan bli lite kul :D

Astriddagen

Idag var det tisdaaag, och som varje tisdag så har jag extrahjälp med Helena under alla mina lektioner utom en. Hon sitter med mig 2 timmar extra i matte 1b och sedan även under franskan. Det gör verkligen så att jag gör det jag ska och även förstår! Hon är helt underbar, hur snäll somhelst och det bästa är att hon pratar som Anna i solsidan haha :D

Nu har jag ätit mellis, skypat med bästa pappa och sedan även tittat på de sista avsnitten av porkod (åååååååååh det får inte vara slut). Detsutom har jag namnsdag idag, det får ni inte missa!!!!! Asta och Astrid dagen, har firat med världens godaste jordgubbsremmar om ni undrar. :D


Nuttar

Som ni ser så har julstämningen börjat spriiiida sig ordentligt i detta lilla hus! Hundarna har gått runt med tomtedräkter i helgen, haha fyfan vad jag skrattade, så himla gulligt :D Har haft en väldigt bra måndag idag också, började 14.50 så innan det åt jag frukost (lussebullar och peppisar) och åkte sedan iväg till skogen med Marina för att springa. Vi dunkade Hollisterskivan på högsta volym och taggade till ordentligt haha! När vi kom hem gjorde vi lunch och jag åkte sedan iväg till skolan. 

Baka baka liten kaka


Det blev en väldigt bra lördag igår, hade det så himla mysigt här när vi bakade lussebullar! :D Blev massor av pepparkakor och glögg också, julmusik och ja världens mysigaste stämning. Bakningen tog verkligen hela dagen och en del av kvällen, men vid halv nio så skyndade vi oss iväg till Boulogne för att snabbt äta middag på ett jättegott ställe! Klockan tio började bion, vi såg The Impossible som handlade om Tsunamin, lipade en del kan jag säga haha.

Mina brudzz sov här inatt såklart, och vi låg uppe och snackade halva natten tills vi slocknade. Imorse blev det mysfrukost med lussebullar, pepparkakor och sånt. Så mysigt! De åkte hem för ett tag sen och nu är det dags att plugga matte. Har nationellt prov om någon vecka, klarar jag inte det i år heller så...... är jag ju riktigt efterbliven och inkompetent att det räcker för 10 :)

Rive gauche

Gooddagens!

Har haft en lugn förmiddag änsålänge, åt frukost i sängen och låg och drog mig fram till tolv. Därefter gjorde jag mig i ordning, åt lunch med Marina och tog sedan en kort promenad för att ta lite luft hehe :D Nu sitter jag och väntar på Britta och Maria. Gissa vad vi ska göra??? Baka lussebullar! :D Måste ju fira att det är julafton om exakt en månad, wiho mysigt va? Åh ska tända massa ljus, lyssna på julmusik och sådär!

Ikväll så ska mina tjejer och Marina ut och äta tror vi, och därefter gå på bio i Boulogne. De har verkligen bio i varenda liten "by" här i Paris, så himla bra. Annars finns det en gigantisk i Champs Elysees också som jag måste gå till! Ska bli kul att gå på bio här och se hur det fungerar, det är lite annat än i Sverige tydligen.


Sa du sushi

Blir många inlägg idag, tar igen all missad bloggning nu haha :D nej men har precis ätit middag, haah blev hur sent somhelst, men det tog ett tag innan hela klanen var samlad så att säga. Sen ringde vi sushigubben som kom med all mat, det stället vi beställer från har seriöst den bästa sushin jag ätit :D nej men hade en jättebra kväll, Marina är typ en av de skönaste människor jag någonsin träffat, har ju den bästa värdmamman man kan tänka sig, och värdsyskon också för den delen♥

Gomorgon gomiddag gokväll

Jaa då har man sovit i stort sätt hela eftermiddagen, det behövde jag!!!! Nu hänger jag i mitt badrum eftersom lamporna i mitt rum exploderade :) Ikväll så har Alexander, min värdbror, massa kompisar här som ska äta här och hääänga. GANSKA GLAD ATT DET ÄR SVENSKAR. Annars sitter man bara där och nickar och typ ba: eeeeh ouiii, eeeeh nooo, eeeeh.... chansar fritt, stelt som fasen kan jag berätta för er som aldrig suttit i den extremt pressade sitsen :)

Musée du sèvres

Såhär mörkt och mysigt var det i morse klockan sju när jag väntade på min tramway, jag ba nej nu får det vara nog och drog på mig vinterjackan!!!! Det var ju alldeles för varmt, men åh så mysigt det är att gå runt som en liten dunbulle, känner mig så trygg i den stora fluffpåsen till jacka jag har :) 

Efter jag kom hem så somnade jag på en gång. Är så sjukt utmattad efter all jävla stress att jag därför bara tänker vara hemma ikväll och mysa med värdfamiljen. Tror det blir sushi eller kinatakeaway så det låter ju inte helt fel :D vill bara gosa ner mig under täcket och kolla på någon bra film också. Det spöregnar ute så det kunde inte passa bättre! 

Soklad

OKEJ gud vilken stress det har varit hela veckan, men skrev mitt sista prov för veckan idag så det känns riktigt bra :D i morgon är det muntligt test på engelskan och sen är jag klar!... tills nästa vecka :) haha weyy nej men det är slutspurten som gäller nu innan lovet, därför är uppdateringen lite offff!

Annars så är det bara fint här borta, Amanda kommer ju om en vecka exakt idag :D så mysigt att hon är här under första advent! Nu ska jag belöna mig efter den här långa veckan med chooklaaad...... Oreochokladen är ganska nice kan jag säga, men ingenting slår marabous vita!!!

 

Årets julkalender!

 
MYS GÅNGER HUNDRAJÄVLATUSEN åhåh snart smäller det :D 11 dagar to gooo

Je suis un hemmafru

Lite tvättsortering såhär en måndagkväll!!!!! Det är nu jag inser hur skönt det är i Sverige när mammi tvättar ;) det finns iförsig "anställda" hos min värdfamilj som typ skaaa tvätta kläder och sådär, men har inte velat be någon tvätta allting på ett tag nu... Så nu har det gått en månad sen sist typ HAHA, måste ta saken i egna händer för tvättkorgen svämmar över! 

It's always a good time

Tjenaaaaa

Har ändå haft en väldigt skön måndag får jag väl lov och säga!!!!! Nej men gick upp vid 10 imorse även fast jag gärna skulle sovit längre, men gick upp och åt frukost och sedan gick jag och Marina ut med hundarna. Det var verkligen jättemysigt för den lilla skogen vi är i har precis alla löv blivit gula i, så det var jättefint :D när vi kom tillbaka så gjorde jag mig i ordning och efter det så åt vi en lång lunch innan jag åkte iväg till skolan. 

Nu är jag hemma igen, har bara haft en lektion så det var inga bekymmer. Har förjävla mycket skolarbete tills den här veckan doock, inte för att det är något ovanligt :) NÅÅÅVÄL.....


Söndag

Godkväääll. Sitter nu ensam in my room efter middag med hela värdfamiljen och deras kompisar. Skypade med Amanda tidigare som hade sin mamma där i Spanien, så man blev ju lite avundsjuk alltså... Vill också ha mamma bredvid mig! Men jag och Amanda taggade till ordentligt över att hon snart kommer hit och att det sen är jullov som gäller i Schweden :D I morgon börjar inte jag förrän klockan treeee, så det är väldigt skönt i allafall. Så nu ska jag bara vänta in solsidan som släpps på tv4 play och sen blir det filmmys :D blir dock gaaalen över att vara ensam, har blivit så himla sällskapssjuk sedan jag kom hit!

Fina helg

Heeej!!!

Har återigen haft en jättebra helg med mina parrebrudar :D har alltså umgåtts med Britta och Maria och haft så sjukt roligt. Har skrattat tills vi gråtit och bara haft det så sjukt bra. Vi började lördagen med att äta brunch på världens mysigaste frukostställe vid Palais Royal, ni anar inte hur gott det var! Man fick färskt bröd med vilka pålägg somhelst, allt från vit choklad till olika marmelader och sådär. Färska bär med yoghurt och massa gott, herregud vad vi åt :D Sedan hoppade vi på metron till Champs Elysees och gick på julmarknaden som är där! ÅH, det är nu det börjas. Julmusik och tuusentals olika stugor där det säljs allt möjligt juligt :D dessa stugor kommer även sättas upp kring Neuilly där jag går i skolan, så då vet man vad vi ska göra på håltimmarna framöver hehe ;)

Vi var lite överallt i Paris innan vi hoppade på tåget hem till mig där vi åt middag med min värdfamilj. Marina hade såklart fixat världens godaste kinamat och vi satt o pratade, drack te och myste där länge. Sedan så låg vi och kollade på film, pratade och åt så jävla mycket choklad haha... När vi vaknade imorse blev det frukost och solsidan maraton, åh vad jag tycker om er!!!!!


Friday i love you


ÅH KÄRA FREDAG! Efter skolan åkte jag och Britta till Pagalle och besökte svenska affären. Åh kära lösgodis :D vi stannade inte i Pagalle så länge utan åkte istället till Abercrombie & Fitch och lekte. All personal där var jätterolig idag, alla är på så bra humör när det är fredag hehe. Blev en fika på Starbucks också innan luciaövningen.

När den var klar så åkte vi till La Defense i någon timme också innan klockan blev typ åtta och vi skiljdes åt. DÅ när jag precis skulle åka hem så var det problem med massor av linjer, både på spårvagn och metro. Så jag stod där i panik och visste inte alls vart jag skulle eftersom det mesta var avstängt... MEN då kom en jättegullig fransman fram och förklarade vad som hade hänt, han kunde btw jättebra engelska och vi gjorde sällskap runt halva Paris eftersom det var kaos. Han var verkligen jättesnäll, åh blir så glad när det finns hjälpsamma människor :D Så vi bytte nummer faktiskt, ska börja knyta ett kontaktnät nu here in Parre XDXD 

Buss nr 30

Idag mår jag bättre :D efter 2 dagar med migrän så känner jag mig äntligen levande hehe. Meen nu har det verkligen börjat bli lite kyligt här, snart är det för kallt med skinnjacka så då blir det lilla bullen som ska på :D Men det är lite mysigt trotsallt, det blir liksom inga julkänslor när det är varmt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sätta mig framför brasan och göra engelska, låter bra det :D puss!

Onsdag at home

Är hemma från skolan idag eftersom jag haft liiiite för många mental breakdowns för att fungera på sistone. Igår brast det rejält, alltså verkligen rejält, så min värdmamma sa att jag ska ta en dag ledigt och bara mysa... Så det är precis vad jag ska göra idag :D 

Hade tänkt att ladda ner någon mysig julfilm och börja titta lite på julklappar och sådär, både till andra och till mig själv :D för bara tanken på att det snart är jul gör mig helt i extas! Tror aldrig jag längtat så mycket som jag gör iår, och det beror väl på att jag kopplar hela julen med att vara hemma med familjen, som jag förövrigt dööör av längtan efter. Åh det ska bli så mysigt! Julkalendern som snart börjar, alla julpynt (om exakt en vecka börjas det på Champs Elysees!!!), julmusik, julbak, julfilmer, julfika (chaiiilatte åh jul i en mugg), köpa julklappar, klä julgranen och sen själva julafton med kalleanka och ännumera julmat, julgodis, julklappar och bara mys! ÅH :D 


Here we go again

Så var det måndag igen. Det enda positiva med det är att det är en dag närmare tills jag får komma hem till min familj och mina vänner. Jag verkligen hatar vardagen härborta, och det är det som gör det så svårt. På helgerna finns det inget annat ställe jag vill vara än här i Paris, men när vardagen kommer så är det inte lika lätt. Jag har insett att jag är här av fel anledning, jag älskar staden men hatar skolan. Och jag är ju trotsallt här för att gå i skolan. 

I allafall!! Något som gör allt lättare är att Amanda kommer hit om 17 dagar, och efter att hon åkt så är det bara 17 dagar tills att jag åker hem. Och då är det världens bästa tid på året detsutom! Bara vi kommer in i december så kommer allt bli bra här nere, kan tänka mig att jul i Paris är svårt att slå :D julskyltningen kommer bli crazyyyy

Skare va så skare

Okeeej jävlar vilken helg jag har haft! Igår mina vänner, blev jag erbjuden modelljobb på Hollister! Hur insane är inte det? Ägaren och en tjej som jobbade där kom fram till mig och frågade om jag ville börja jobba där och även modella, haha jag blev så chockad :D världens komplimang! Vi pratade om intervju och sånt, och det sista dom frågade mig var hur gammal jag var... När dom fick reda på att jag var 17 så var det kört. Man måste vara 18. Är det nu jag vill skjuta mig eller? JAA. Åhhhh... 

Innan det så hängde jag, Britta och Maria på Ikea i Paris och åt svensk lunch :D Det var hur mysigt somhelst! Svenskt godis, glögg, julmust, pepparkakor och allt man kan tänka sig fanns också. Åh, kändes som man var i Sverige för en stund! Vi åkte sedan till Velizy 2, den stora shoppinggallerian där vi shoppade lite och sedan tog en fika på Starbucks (som btw har börjat med julmuggar!!!). Vid sjutiden var vi alla hemma hos mig och då hade Marina köpt hem sushi till oss som vi åt innan vi gick till en jättefin utkiksplats vid mig där man ser Eifeltornet när det blinkar på kvällen. När vi kom hem så gjorde vi iordning en bricka med choklad, pepparkakor, julmust och bäddade in oss i filtar och tittade på film, pratade och myste. Så bra dag!



Fina Paris igårkväll

Hade en jättebra kväll igår, hinner inte säga så mycket för nu ska jag och Maria göra oss i ordning och möta upp Britta om någon timme :D Kommer bli en suuuperdag, har grymma planer!

Apelsinbyxa

Hehe som ni märkt har jag haft en väldigt jobbig vecka, orkar inte gå in på varför eftersom det ändå äntligen är helg! :D Fick sluta 10.25 istället för 11.25 idag eftersom vår lärares klocka gick en timme före, och ingen sa något xDxD Haha nej men det var verkligen jätteskönt, den där lektionen är ändå på 2½ timme...

Nu är mina apelsinbyxor på (kan egentligen inte använda orange eftersom den färgen påminner mig om en person som alltid använder färger som orange och jobbig grön på sina kläder...... hmmm vem kan det vara) och jag ska göra i ordning lunch, lägga mig och kolla på film och ladda upp för ikväll då jag, Maria och Britta ska ut :D
 

Annars då?

You know when you're just waiting. Waiting to get home, into your room, close the door, fall into bed, and just let everything out that you kept in all day. That feeling of both relief and desperation. And you're tired. Tired of everything, tired of nothing. You just want someone to be there and tell you it's okay. But no one's going to be there. And you know you have to be strong for yourself, because no one can fix you. But you're tired of waiting. Tired of having to be the one to fix yourself. Tired of being strong. And for once, you just want it to be easy. To be simple. To be helped. To be saved. But you know you won't be

 

Tuesday

Åh vad jag hatar tisdagar... Har de värsta ämnena den dagen, matte, franska och sen matte igen! Som tur är har jag väldigt lång lunch, så vi gick till någon liten restaurang i Neuilly där vi åt en massa tjejer :D så det var i allafall kuuul, plus att det varit jättefint väder. Förutom det så har dagen gått så jävla långsamt och jag har haft asont i huvudet. Nu när saker o ting här borta inte är så nytt längre så går dagarna verkligen långsamt. Innan lovet så rusade veckorna förbi, då kändes det som om veckorna verkligen bara bestod av måndagar o fredagar!

Ikväll ska jag äta middag själv, så bara ligger o väntar just nu... Tänkte ta upp en bricka på rummet och ligga o kolla på serier hela kvällen, hinner egentligen inte för har tusen saker att göra i skolan... Men motivationen ligger på 0 just nu, och ingen kan stoppa mig heller heheheh ojoj ;)

Perfect bday

Lalalal ja må jag leva ja må jag leva foreeever!!!!!! Haha närå, men grattis till mig själv :D Har haft en jättebra dag idag verkligen, kunde inte bli så mycket bättre faktiskt! För det första så blev jag överraskad av min fina värdfamilj när jag kom ner till frukosten, de sjöng och hade tårta med ljus i till mig! I skolan hade jag en lektion innan lunch, och då åkte jag o Maria till Vapiano och åt världens godaste pasta. Har aldrig någonsin ätit så gott i mitt liv typ, överdriver inte :D När vi kom tillbaka till skolan så säger Maria att hennes telefon är borta, så vi får panik och åker tillbaka till La defense och springer runt hela köpcentret utan att hitta den... När vi gett upp hoppet och kommit till skolan igen så ringer hennes pappa min mobil och säger att en kvinna har hittat mobilen på metron! Det finns bra människor, man blir faktiskt förvånad att den inte blev snodd :D

När jag kom hem från skolan så åkte jag, min värdmamma och min värdsyster till Velizy 2 och shoppade lite :D de tyckte jag skulle joina deras extremt färgglada mjukiskläder från Hollister så jag fick ett par orangea mjukisar och en illblå tröja från dom. Supergulligt, blev hur glad somhelst! :D Nu har vi precis ätit jättegod middag allihopa och självklart blev det ännu mer tårta. Har alltså blivit ordentligt firad idag, so happyyy!!!


Födelsedagsshopping

Är påväg hem nu från Velizy 2 (ett shoppingcenter i närheten där jag bor), har varit där med min värdfamilj och fått välja lite saker som jag fick i födelsedagspresent av dom :D så himla snälla!! Nu är vi strax hemma och då blir det födelsedagsmiddag, uppdaterar mer om dagen om någon timme :D puss sålänge!

Sista dagen som 16

Nu är allt uppackat och klart, brukar alltid skjuta några veckor på sånt men idag tog jag faktiskt tag i det direkt :D Åt middag med värdfamiljen i flera timmar, vi hade rätt mycket att prata om eftersom vi har varit ifrån varandra hehe. Tanken var att titta på den nya säsongen med the Kardashians nu eftersom jag trodde att ett avsnitt hade släppts, men tydligen inte... Så då får det bli lite solsidan! När jag vaknar upp i morgon så är jag 17 år också, whie! Ska fira med en rejäääl lunch på Vapiano i La defense :D så ja hörrni, nu är det bara ett år kvar tills jag blir myndig och får göra vaaaad jag vill! (hello there mamsen ;))

Back in Paris

Bonsoir!!!! Sitter nu i mitt lilla fina rum i Paris igen :D Landade vid femtiden, väntade på bagaget i typ en timme och tog sedan taxi hem. Ska aldrig mer åka taxi............. 2000 spänn fattigare, tackar tackar! Men, it's good to be back! :D  

Nu ska jag gå ner och dela ut alla presenter till värdfamiljen, det första jag fick höra när jag kom hem var "Har du med dig godis?!" Så ja uppskattad är man! :D Ikväll är det sushiniiight som gäller, har inte glömt hur det fungerar här borta hehe ;) ser framemot att umgås lite med allihopa! Hörs senare :D

Födelsedag på låtsas

Vill bara börja med att säga tack till alla släkt, vänner och min fina familj som gjorde min låtsas födelsedag så himla bra! Var hemma och fixade rätt länge idag, färgade min utväxt och sånt där. På eftermiddagen åkte jag hem till Lisas lägenhet, vi fikade, myste och så träffade jag hennes 8 veckor gamla kattunge! :D Tror ni den var söt eller? Den var lika stor som min hand :D åh! Vi åkte senare hem till mig och vid fem rullade alla gäster in.

Det är fortfarande folk kvar men jag gick upp nu eftersom det är dags att packa! I morgon åker jag hem till Paris igen, "hem till Paris" haha känns fortfarande så sjukt :D Nej men det ska faktiskt bli skitkul att komma tillbaka! Älskar älskar älskar den där staden! Sen så är det självklart jobbigt att säga hejdå till alla, men det är inte långt kvar till jul nu hörrni, kommer hit om 7 veckor igen♥

Frukost på sängen

Kladdkaka, wienebröd, tårta och smörgåsar, huuur bra? :D

Cozytimes

Godkväääll :D

Har varit med mamma idag och hjälpt henne i butiken och sedan så har jag hängt med Oscar. När jag kom hem så kom även min fina kusin Lisa hit på middag. Vi åt hembakad pizza, och JA det var lika gott som det låter! Efter maten så gick vi ut på en promenad runt i Uppsala och köpte med oss godis påväg hem. När vi kom hem så blev det te, godis och massa prat, hur mysigt somhelst :D jag och Lisa är så lika, det är så skönt att kunna prata med någon som förstår och gått igenom samma saker.

Nu åkte hon precis hem och jag tänkte strax krypa ner i sängen med mamma hehe. I morgon ska vi fira min födelsedag, fyller egentligen år på måndag den 5e men då är jag back in Paris så jag får låtsas att det är min födelsedag i morgon :D Måste fira enligt traditioner så det inte blir liiiiika jobbigt på måndag när jag vaknar upp och ingen i familjen står där hehe. Haha innerst inne vet jag att jag inte alls fyller år i morgon så det känns inte alls speciellt, men det är som det är!

Kan inte hålla mig

Idag är det exakt en månad kvar till första advent, julmusik: PÅ :D

Taken 2

Var ju och såg Taken 2 igår, och den var så sjukt jävla bra!!! :D verkligen värd att se. Bara därför ska jag nog se ettan snart igen, älskar sånna här spännande filmer! Nooow it's time for breakfast
 

RSS 2.0